Livet efter 65 - existentiella betraktelser!

Till en nyfiken eller blivande terapiklient

Lev syftet med ditt liv!

Nyfiken?

Varför gå i samtalsterapi?

Uppenbarligen är du, i och med att du läser detta, nyfiken på samtalsterapi eller kanske har du till och med funderat på att börja. Anledningarna till ditt beslut kan vara många. Något stort kan ha hänt, t ex ett dödsfall, sjukdom, skilsmässa eller annat som påverkar dig. Men, det behöver inte vara en till det yttre stor händelse. Det kan lika gärna vara en smygande känsla av olust över att livet inte är som du trodde att det skulle vara eller hur det har blivit. Eller kanske det är en helt odramatisk önskan att förstå dig själv bättre och varför du gör som du gör i livet.

Du är frisk!

Vi samtalsterapeuter talar ofta om existentiella frågor. Frågor som till exempel vad meningen med mitt liv är och varför kan jag inte leva mitt liv fullt ut.

Att gå i samtalsterapi betyder inte att du är sjuk. Naturligtvis finns det psykiska sjukdomar också, men kring dessa bör man vända sig till leg. psykoterapeuter eller till psykiatrin, då det krävs en annan utbildning än den vi samtalsterapeuter har.

Att börja i samtalsterapi betyder att du börjar ta dig själv och dina känslor på allvar. Visst kan du känna en rädsla för vad som kan komma fram under terapin, men samtidigt är det sannolikt att det är just det som ligger bakom din rädsla, som gör att du inte mår så bra som du skulle vilja.

Mod

Det krävs ett visst mått av mod att gå i samtalsterapi, ett mod att möta sig själv. Den dag du ser att kostnaden för ett begränsat liv är större än kostnaderna för att göra något åt dina problem, då är du beredd att starta din terapi. Tänk på att det inte är ovanligt att det du är rädd för att möta idag kan ta sig uttryck som kroppsliga symptom eller sjukdomar.

Det finns inga genvägar

En vanlig fråga är om det finns några genvägar. Måste jag möta det jag är rädd för? Svaret kan upplevas lika ovälkommet som det är sant; det finns inga genvägar! Men belöningen är desto större. Vi samtalsterapeuter talar gärna om energier i olika form. Den energi du idag måste uppbåda för att hantera din rädsla och undvika den, kan du frigöra. Tänk dig att du kan utnyttja all denna energi till att göra det du vill med ditt liv istället. Många klienter talar i ord som eufori, glädje och varför gjorde jag inte detta tidigare.

Din väg bär framåt mot ditt mål. Och jag som samtalsterapeut finns vid din sida.

Hur lång tid tar det?

Hur länge ska du gå i terapi? En fråga som inte har något svar. Att gå i terapi väcker många grundläggande frågor i livet. Beroende på bland annat hur din relation till dessa frågor är och hur pass villig och motiverad du är att ta itu med dessa frågor, så blir längden på terapin helt olika. Prova några terapisessioner och lyft sen frågan med din samtalsterapeut.

Jag erbjuder det möte du vill ha; lyssnande, mjukt stödjande, prövande och/eller utmanande. DU bestämmer!

Lars-Anders Rolfhamre
Mobil: 070-526 29 34
Mail: info@brainstretching.se

Besöksadress:
”Andrummet”, Nybohovsgränd 18
Ovanför Liljeholmens centrum
Stockholm

Blir du nyfiken och vill komma i kontakt med mig? Fyll i uppgifterna till höger så kontaktar jag dig så snart jag kan

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.