Välkommen till ett möte som kan förändra ditt liv !

Till en terapiklient som funderar på att sluta eller avsluta terapin

Lev syftet med ditt liv!

Dags att avsluta terapin?

Det kommer att komma en dag när du upplever tomhet i terapirummet. Om denna tomhet infinner sig en enstaka gång så är det en del av din process. Det är helt naturligt att det i en längre terapi finns ”tomma” sessioner där inget händer. Inte sällan blir denna tomhet starten på något nytt och inte en signal att avbryta terapin.

Om däremot tomheten växer till en visshet att nu har jag nått så långt jag vill denna gång, så är det dags att avrunda.

Naturligtvis kan din önskan att avsluta terapin vara av penningbrist. Det är ju en realitet att även om man ser att det är värt priset att gå i terapi, så ska ju pengarna finnas.

Trygghetsmönster i terapirummet?

Det kan också vara så att du och din samtalsterapeut utvecklat ett eget trygghetsmönster när ni träffats över en tid, och att du vill bli utmanad på ett annat sätt. Har du tagit upp detta med din samtalsterapeut men inte fått gehör, kan det vara dags att byta till en annan.

Avrundning

Förvarna din samtalsterapeut några sessioner innan du vill bryta och diskutera på vilket sätt du skulle vilja avrunda terapin. Kanske vill du själv sammanfatta din terapitid. Kanske vill du att samtalsterapeuten ger sin bild av din utveckling. Kanske vill du göra någon speciell övning som du tycker gav dig mycket tidigare. Eller så låter du din samtalsterapeut avgöra helt och hållet. Eller så vill du bara sluta tvärt, och då gör du det.

Valet är ditt.

Det är dock rekommendabelt att ert arbete tillsammans får en avrundning. Vid ett hastigt avslut kan det finnas outtalade saker som ligger och tar energi i framtiden. Man kan säga att det kommer att dra från dörren om man inte stänger dörren ordentligt bakom sig.

Jag erbjuder det möte du vill ha; lyssnande, mjukt stödjande, prövande och/eller utmanande. DU bestämmer!

Lars-Anders Rolfhamre
Mobil: 070-526 29 34
Mail: info@brainstretching.se

Besöksadress:
”Andrummet”, Nybohovsgränd 18
Ovanför Liljeholmens centrum
Stockholm

Blir du nyfiken och vill komma i kontakt med mig? Fyll i uppgifterna till höger så kontaktar jag dig så snart jag kan

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.