Mina böcker

Hur du beställer de böcker som har en kostnad ser du längre ner på sidan. De böcker som är nedladdningsbara kostar inget. Det är bara att klicka på resp länk.

 

Morfar & jag under 300 år

Pris 0:-

Detta är ingen släktkrönika i egentlig mening, även om den spänner över 300 år och 10 generationer, mina barnbarn inkluderade.

Grundfrågan jag vill besvara, eller åtminstone fundera kring, är vem min morfar var och hur det påverkat mig och mitt liv. Följdfrågorna blir: Varför var mamma den hon var? Hur kommer det sig att min morbror flyttade till Amerika som ung? Var det bara äventyrslystnad? Eller flykt? Hur spelade alkoholen in? På vilket sätt kan det ha påverkat mitt liv att morfars far vid 15 års ålder fick ta hand om sina 5 syskon, när föräldrarna dog i TBC?

Några färdiga svar finns inte, men däremot en del fakta som skapar möjlighet till egna reflektioner.

Boken finns bara i elektronisk form. Ladda ner boken i PDF-format. 

Att trycka på en knapp

Pris 0:-

Knappar finns för att de ska tryckas på. Annars skulle de ju inte finnas.

Att trycka på knapparna, både bildligt och bokstavligt, utan att först ta reda på vad som händer, är något jag i alla tider varit bra på. Och så mycket jag fått uppleva tack vare det.

Som när jag tryckte på SÄND-knappen och skickade en ansökan till en 30-dagars tyst retreat i ignatiansk anda. Platsen var St Beuno’s (uttalas [bajnås]) i norra Wales.

Som så ofta när jag tryckt på en knapp utan eftertanke, men med god magkänsla, har jag fått uppleva en massa saker. Denna gång blev det inte helt som jag tänkt mig.

Boken finns bara i elektronisk form. Ladda ner boken i PDF-format. 

 

Reflektioner kring ett samtal

Pris 89:-

Under ca 10 år har jag varit en Jourhavande Medmänniska.

Som Jourhavande Medmänniska sitter man telefonjour på nätterna och tar emot samtal, anonymt, från de som har behov av att tala med någon i stunden.

Denna bok beskriver, utan att utelämna någon, den verklighet som man möter i telefonluren och vad som kan hända i mig när jag tar emot samtalen.

Reflektioner kring samtal

Från offer till man

Pris 165:-

Vad händer när en familjefar vaknar upp och inser att livet är fel och att han inte har en aning om vad det
innebär att vara en man.

En sen eftermiddag inser han att även han har behov, en insikt som slår sönder livet så att det måste byggas om från början. Utan alla prylar som tagit all hans energi. Det enda som är kvar från det gamla livet är två underbara barn och en massa minnen.

Men vad är det att vara en ”riktig” man? Och varför har det tagit så många år att lära sig att älska och acceptera att bli älskad - även av sig själv?

Från offer till man

Pappas mat

Pris 0:-

- Skulle inte du kunna ge ut en bok med all mat du lagade under tiden jag bodde hemma, frågade äldsta sonen på telefonen.
- Bra idé, tyckte jag och hjärnan satte igång.

Resultatet blev en skrift som berättar om den mat och de mathändelser som inträffade under barnens uppväxtår 1979 till 2006, då de flög ut ur boet. 

Boken finns bara i elektronisk form. Ladda ner boken i PDF-format. 

Beställning

Beställningen är enkel:

  1. Maila mig och tala om 1. vad du vill köpa, och 2. din fullständiga adress.
  2. Du Swishar beloppet till  070 526 29 34.

Vill du diskutera något med mig? Maila mig eller eller ring 070 526 29 34.